Kategória 1

2022.06.09.
Képzés

Élménybeszámoló a Key8 tréningről

2022.06.09.
Képzés

Élménybeszámoló a Key8 tréningről

Május 16-23. között került sor Pécsváradon a Fiatalok a részvételért Egyesület szervezésében a Key8 című tréningre.

Az első nap találkozása érdekesen zajlott, mert bár mindenki nagyon fáradt volt a hosszú repülőút után, mégis mosollyal és kedvességgel mutatkoztunk be egymásnak. Minden résztvevő országnak volt lehetősége a másik megismerésére a program keretein belül. Mindenki nagyon szimpatikus volt, mert nyitottsággal és kíváncsisággal álltunk egymás kultúrája előtt. A hét programja nem csak a nyolc kulcskompetencia köré épült, de egymás megismeréséről, saját kultúránk bemutatásáról is szólt.

A feladatok, a közös munka és a kiscsoportos beszélgetések alatt nagyon sokat nevettünk, viccelődtünk, miközben haladtunk a kulcskompetenciák megismerésével és közös ötletelés keretén belül igyekeztünk gondolkozni azon, hogyan fogjuk az itt megszerzett tudást beépíteni az otthoni munkánkba. A multikulturális estéket kimondottan élveztem, mert a résztvevők mindegyike különböző érdekességekkel készült. Volt, aki Kahoot vetélkedővel és kisvideóval, volt, aki különleges itallal és tánctanítással mutatta be országának jellegzetességeit. A szünetek is multikulturális jelleget kaptak, egymás hazai édességeiből és sós snackjeiből szemezgethettünk. Bár nem mindenki beszélte egyforma szinten az angol nyelvet, mégsem volt olyan egyszer sem, hogy ne értettük volna meg egymást.

A szakmai és a szabadidős programok tökéletes egyensúlyban voltak. Mindkét résznek az ismeretátadáson túl csapatépítő jellege is volt, amelynek eredménye az lett, hogy egy nagyon jó kis csapattá kovácsolódtunk össze. Természetesen a Zengő megmászása, a borkostoló vagy a PIFŐ bálon való részvétel is még közelebb hozott minket egymáshoz. Hálás vagyok ezért a programért, mert az angol nyelv gyakorlásánál sokkal, de sokkal többet kaptam.

Kapcsolódásokat, élményeket és barátságokat, új kultúrák megismerését, nyitottságot. Bárkinek bármilyen problémája adódott, a szervezők mindig megoldották azt. Folyamatosan figyeltek, hogy ne szenvedjünk hiányt semmiből sem, mindig lehetett hozzájuk fordulni. Életem egyik legemlékezetesebb hetét töltöttem Pécsváradon, amiért örökre hálás leszek.

Kíváncsi vagy, milyen volt a hangulat, és hogy élte meg a többi résztvevő ezt a programot? Nézd meg ezt a rövid videót: