Kategória 1

2022.11.23.
Ifjúsági csere

Barcelonában Erasmuserkedtünk

2022.11.23.
Ifjúsági csere

Barcelonában Erasmuserkedtünk

A barcelonai „Power of Images” ifi cserén a fotózás, a videó készítés és a videó trükkjeiben mélyedtünk el a 21. század társadalmi problémáit feldolgozva, ábrázolva.

2022. február 8 – 16. között egy rendkívül tanulságos és izgalmas Erasmus+ ifjúsági cserén vehettünk részt a Youth BCN spanyol partnerszervezetünk, a Second Floor Second Room magyar informális csoport és a Puentes Hungary újonnan alapult magyar civilszervezet jóvoltából. 

Tanulságos és kreatív módon, a nem formális, élményen és tapasztalatokon alapuló tanulás keretein belül sajátítottunk el új képességeket. Sokat dolgoztunk a szabadban, és Barcelona város utcáin is, ahol többféle, társadalmilag érzékenyebb és kevésbé érzékeny témában készítettük el saját fényképeinket, kisfilmjeinket. 

A csapatmunka nemcsak a gyakorlati feladatok megoldása miatt volt érdekes: a változatos csoportbeosztások által jobban megismertük a résztvevőket, illetve a többi ország – Spanyolország, Horvátország, Szerbia, Dánia, Németország, Törökország – kultúrájára is nagyobb rálátást szereztünk.

A fotográfia mellett a diszkrimináció, esélyegyenlőség és a sztereotípiák témája is kiemelt fontosságú volt a projekt során, amelyekre mind játékos feladatok, mind komolyabb hangvételű workshopok épültek. A sok munka és tanulás mellett természetesen Barcelona nevezetességeire és kikapcsolódásra is szakítottunk időt, a tanultak alapján remek képeket készítettünk városnézés közben.

További képeket találsz még a Balmádifjak oldalán! 


Az Erasmus+ ifjúsági csere egy olyan lehetőség, amelyen keresztül más európai fiatalokat ismerhetsz meg, miközben különböző témákra tanulhatsz nemformális módon. Ha te is kipróbálnád, akkor érdeklődj az aktuális projektekről az Eurodesk partnereknél, vagy böngéssz a lehetőséggel kapcsolatos leggyakoribb kérdések és válaszok között.