Kategória 1

2023.02.06.
DiscoverEU

Az európai országok kincsei

2023.02.06.
DiscoverEU

Az európai országok kincsei

Ismerd meg Donát történetét, aki a Gyuláról elindulva Prágán át szinte egész Nyugat-Európát bejárta DiscoverEU útja során, miközben értékes tapasztalatokra és maradandó élményekre is szert tett.

„Úticéljaim között legjobban Amszterdam, Lyon és Bern nyerte el a tetszésemet. Amszterdamban egy teljesen új világ tárult a szemem elé. Az ottani emberek megteremtik a kellemes alaphangulatot, amit még bámulatosabbá emel a városon átívelő kanális, a kerékpározásra kialakított közlekedési útvonalak és a programlehetőségek. Nehezen lehet köntörfalazni: ha valaki egy kicsit is hallott már az ottani életről tudja, hogy mennyi különleges élménnyel lehet ott gazdagodni. Én úgy gondolom, hogy ezért legalább egyszer mindenkinek érdemes lenne megízlelnie a helyi holland kultúrát, ugyanis az ottani közösség maradandóan jó érzéseket hagy a városba látogató turistákban.

Ami Franciaországot illeti, az ott tett látogatásom során Lyon tetszett a legjobban. Nem csoda, hiszen természeti kincsei (folyók és dombvidékek) mellett gasztronómiája is kimagasló. Az olyan ételekben, amik szinte mindenhol ugyanúgy készülnek is tudtak számomra valami újat mutatni. Érkezésem napján kifejezetten olyan programot szerveztem magamnak, amely során felfedezhettem a helyi konyhaművészetet. Többek között a tatár beefsteak volt az egyik, amit megkóstoltam és az a korábban próbáltaktól merően eltért mind fűszerezésben, mind felszolgálásban. Persze az ételek mellett megragadott az emberek kedvessége, nyitottsága és felfogása. Továbbá nem hanyagolható el a különleges Miniatűr múzeum és mozi (Musée Miniature et Cinéma) sem, amit mindenki figyelmébe ajánlok.”

Érdekel, hogyan folytatódik Donát története? Az olvasáshoz kattints ide.


A DiscoverEU egy olyan 18 éves fiataloknak szóló lehetőség, amellyel Európa vasúthálózatán utazva felfedezhetik a kontinens országait. Ha te is kipróbálnád, akkor keresd fel a discovereu.hu weboldalt, vagy böngéssz a lehetőséggel kapcsolatos leggyakoribb kérdések és válaszok között.

Fiatalokkal foglalkozó szervezetek és intézmények munkatársai pedig itt tájékozódhatnak a nekik szóló pályázati lehetőségről.