Kategória 1

2024.06.06.
Ifjúsági csere

A világ 8. csodája

2024.06.06.
Ifjúsági csere

A világ 8. csodája

2022. március 22. és 31. között Bulgáriában jártam, ahol velem egykorú fiatalokkal a munkavállalás témakörét jártuk körbe, közben közösséggé formálódva és kapcsolódásokat létrehozva az egyes résztvevők között.

Március végén egy olyan csodának lehettem részese, mely nem csak a fiatalok támogatásában, de önmagam fejlesztésében is nagy segítségemre volt. Ezt a lehetőséget pedig az Európa Ifjúsága Egyesületnek, és a The Change is in You csapatának köszönhetem.  A bulgáriai Petrich városában tartott, és a fiatalok munkavállalásával kapcsolatos témájú ifjúsági csere során a táj lenyűgöző szépsége mellett nemzetközi lehetőségek és kapcsolatok, barátságok kialakítására tehettünk szert, nem is beszélve az egyes kultúrák megismeréséről, mely szerves részét képezte az esti szekcióknak.

A kint eltöltött 10 nap nem csak a hivatásom megerősítésében, a személyiségem fejlődésében, a fejlesztendő területek felfedésében játszott kulcsfontosságú szerepet, de hozzájárult ahhoz is, hogy teljesen más szemüvegen keresztül lássam a világot és kapcsolódni tudjak azokhoz az emberekhez, akik ugyanolyan problémákkal néznek szembe nap, mint nap, akár csak én. A résztvevők segítségével olyan közeg tagja lehettem, ahol bátran hibázhattam és szívesen adhattam magamból. 

Hálás szívvel köszönöm mindazoknak, akik biztosították számomra ennek az "utazásnak" a lehetőségét, hazatérésem óta pedig azon vagyok, hogy minden fiatal számára meg tudjam mutatni azt, hogy milyen is egy igazi, nemzetközi közösség tagja lenni!

Sziládi Róbert

Ha kíváncsi vagy a többi résztvevő gondolataira is, nézd meg az azokat összefoglaló videót: 


Az Erasmus+ ifjúsági csere egy olyan lehetőség, amelyen keresztül más európai fiatalokat ismerhetsz meg, miközben különböző témákra tanulhatsz nemformális módon. Ha te is kipróbálnád, akkor érdeklődj az aktuális projektekről az Eurodesk partnereknél, vagy böngéssz a lehetőséggel kapcsolatos leggyakoribb kérdések és válaszok között.