Amiens – Európa Ifjúsági Fővárosa 2020

2020.07.27. 16:02 Kategória: Fiataloknak ajánljuk

Európa Ifjúsági Fővárosa (European Youth Capital – EYC) 2020-ban a francia város Amiens, amelynek kiemelt célja, hogy a város innovatív átformálása, alakítása során tegye versenyképessé a fiatalokat.

Amiens EYC 2020 szlogenje az Amiens a Fiatalokért. Ez a név teljes mértékben összefoglalja az ifjúságpolitikát a helyitől egészen az európai szintig. A cél nem kevesebb, mint hogy létrejöjjenek barátságos és innovatív helyek a fiatalok számára Amiensben. Az Amiens EYC 2020 keretében továbbá szeretnék, hogy a fiatalok bekerüljenek a minden lehetséges területen és szinten a döntéshozatali folyamatokba. Ebben a program támogató, facilitáló szerepet kíván betölteni a fiatalok, az ifjúsági terület (ide sorolva a gazdaság, kultúra, és szociális terület döntéshozóit) között.

Mindemellett pedig az egész év során számos kulturális esemény fog megvalósulni (részben az utcákon), ötvözve a zenés, filmes és színházi fesztiválokat.

A részletekről  itt lehet olvasni angolul és franciául.

'Megosztom

Egységes európai portál segíti az álláskeresőket - Elérhető az új Europass online platform

Elindult az europass.eu oldal, amely számos szolgáltatással várja az álláskeresőket, tanulni vágyókat, munkáltatókat, tanárokat, oktatási intézményeket és karriertanácsadókat. A digitális platform nemcsak az önéletrajzírásban, hanem az álláskeresésben és a tudatos karrierépítésben is segíti a felhasználókat. Ezzel együtt modernebb megjelenést kapott az Europass önéletrajz is, amely már 15 éve van jelen Európában.

Eurodesk történetek: Karrier, Kahoot és a szülőség - 1. rész

Interjú Maczó Józseffel, a veresegyházi Támaszpont MOPKA munkatársával.

Eurodesk történetek: Karrier, Kahoot és a szülőség - 2. rész

Interjú Maczó Józseffel, a veresegyházi Támaszpont MOPKA munkatársával.