Partnerkereső ifjúsági projektekhez

Érdekel az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS)? Nehezen találsz fogadóhelyet? Eldöntötted, hogy idén mindenképp kimész külföldre? Ég a lábad alatt a talaj és akár már holnap indulnál? Itt megtalálhatod a legfrissebb felhívásokat, amelyekben már megvalósítás alatt álló nemzetközi programokhoz keresnek résztvevőket

Az is lehet, hogy társaiddal közösen szeretnétek részt venni egy nemzetközi ifjúsági cserén vagy programon. Sőt, akár Ti magatok is szerveznétek ilyen eseményeket. Ehhez azonban szükségetek lenne nemzetközi partnerekre, de nem találtok. Nektek szól a partnerkereső rovatunk: olyan aktuális partnerkereséseket teszünk közzé - elsősorban az Erasmus+ program Ifjúsági fejezetének keretében - amelyek szerte Európából érkeznek az Eurodesk irodába.

Ha pedig Nektek van egy megvalósításra váró projektetek, amihez partnerszervezeteket kerestek, küldjétek el angol nyelvű projektfelhívásotokat, az együttműködéshez szükséges dokumentumotokat és elérhetőségeteket az eurodeskhu@eurodesk.eu címre (a levél tárgyában szerepeljen a "Partnerkeresés" jelige) és az Eurodesk nemzetközi hálózata megpróbál segíteni, hogy megtaláljátok a megfelelő szervezetet vagy informális csoportot.

Ha most nem találtál megfelelőt, akkor se add fel: keresd Eurodesk partnereinket, pontjainkat szerte az országban, és látogass el rendszeresen az oldalunkra!

AKTUÁLIS FELHÍVÁSOK
 
Résztvevőket keresnek

Mondd el a történeted! - Történelmi témájú csereprogram Lengyelországban

Helyszín: Zamość, Lengyelország
Időpont: 2015. március 1-10.
Szervezet: Együttható Egyesület

Sokféle forrásból ismerhetjük meg a történelmet, évekig tanuljuk az iskolában, könyvekben olvasunk róla, utazásaink során találkozunk emlékeivel. A történelem felfedezésének egy másik, különleges módja, ha a történelem tanúival beszélgethetünk - erre nyílik lehetőség a lengyelországi Zamość-ban, ahol a program résztvevői interjúkat készíthetnek olyan idősekkel, akik átélték a 20. század legjelentősebb történelmi pillanatait. Az interjúk alapján kiadvány is készül, mely elektronikus formában és papíron is megjelenik majd. A program témájára való tekintettel olyan, 18 és 25 éves kor közötti fiatalok jelentkezését várjuk, akiket érdekel a történelem, és elég felkészültek ahhoz, hogy egy kimondottan komoly témát dolgozzanak fel.

A képzést a Fiatalok Lendületben program támogatja, a támogatás fedezi a szállás, étkezési és utazási költségeket. (Utazási támogatás 80 EUR-ig, a fölött a résztvevő fedezi. Budapest-Varsó wizzair jegyét a résztvevőnek saját forrásból kell fedeznie, melyet 80 EUR-ig a főszervező helyszínen EUR-ban térít.) 

Jelentkezési határidő: 2015. február 10.
Jelentkezési lap

Kapcsolat: info@egyutthato.euwww.egyutthato.eu

 

Partnereket keresnek

1. Pályázati Kategória (KA1) - Mobilitás 

KA1 partnert keres a máltai Giovanni Curmi Középiskola Diáktanácsa

Az iskola diákjait képviselő szervezet (16-20 éves fiatalok) a 2014/2015-s tanévben egy Máltán kívüli nemzetközi ifjúsági csere koordinálásában szeretne aktív szerepet vállalni. A fő hívószavak az aktív állampolgárság, a multikulturalizmus és a társadalmi befogadás. 

Bővebb információk és kapcsolat ebben a felhívásban  találhatóak.

 

KA1 partnert keres a Europa School of English Ltd.

Erasmus plus (+): Key Action 1 program: Mobility of Individuals - Mobility projects for Learners in VET - Mobility projects in the field of education, training and youth 

Kontakt: joy@europa-school.co.uk
http://www.europa-school.co.uk/english-school-bournemouth.html

 

Magyar partnereket keres a CESIE

Projektek helyszíne: Palermo, Olaszország
Időpont: projektfüggő

Az European Centre of Studies and Initiatives partnereket keres Magyarországról az Erasmus+ program keretében ifjúsági, oktatási és sport programok megvalósításához.

Palermo napjainkban egy dinamikus multikulturális város, ahol a csereprogram nem csupán a kiváló oktatást, hanem a pezsgő kulturális élményt is magában foglalja. A CESIE minőségi szakmai programokat nyújt diákoknak és szakembereknek Szicíliában. A számos területet átfogó program során a szervezet gyakorlati lehetőségeket, képzéseket és nyelvi kurzusokat is kínál, valamint mobilitási lehetőséget biztosít korosztálytól függetlenül. A CESIE jelentős tapasztalattal rendelkezik a nem-formális oktatás területén, illetve oktatással kapcsolatos rendezvények szervezésében.

Bővebb információ: http://cesie.org/en/dip-mobilita/

 

EURÓPAI ÖNKÉNTES SZOLGÁLAT (EVS)

EVS Franciaországban

Helyszín: Caen, Franciaország
Időpont: 2015. október - 2016. július (10 hónap)
Szervezet: CRIJ (Regional Youth Information Centre)

A fogadó szervezet ingyenes információszolgáltatással foglalkozik: fiataloknak és a velük foglalkozó szakembereknek nyújtanak tájékoztatást európai lehetőségekről, karrierépítésről, oktatási és munkavállalási kérdésekről.

Az önkéntes a Europe Direct részlegen dolgozik majd, ahol az Európai Unióval, annak tevékenységével, főleg az Erasmus+ programmal kapcsolatban és más, fiataloknak szóló európai uniós lehetőségekről kell információt nyújtania.

Bővebb információ a feltöltött dokumentumban található.

Kapcsolat: Clémence PANNETIER, c.pannetier@infojeunesse.fr

 

IFJÚSÁGSEGÍTŐK MOBILITÁSA

Jelenleg nem található felhívás ebben a pályázati kategóriában. Kérjük, látogass el az oldalra később.  

 

 

2. Pályázati kategória (KA2) - Együttműködések

COMBACTY - Combining Agrofood, Gastronomy, Culture and Tourism for Youth

Projekt kezdete: 2015. szeptember 1.
Projekt időtartama: 6 hónap

Szervezet: CulturePolis (Korfu, Görögország)

A COMBACTY elnevezéső rövid távú stratégiai partnerségen alapuló projekt egy egyhetes interaktív tréning során, összesen 30, Európa különböző területeiről érkező fiatalt von be. A projekt célja a fenntartható fejlődés, és a fiatalok vállalkozókedvének erősítése a mezőgazdaság, kultúra és turizmus segítségével.

Letölthető fájlok:
Projekt leírása
CulturePolis szervezeti profil
Partnerségi adatlap

Kapcsolat: CulturePolis
Alepohori Kamaras, 49084 Corfu , Greece
tel.: Corfu: +30 26610 54592 / Athens: +30 210 6511885 / Mob.: +30 6944726602
e-mail: secretariat@culturepolis.org; Skype : vlvlvl2007; web: culturepolis.org

 

European Youth in White Gloves

A litván "White Gloves" civil szervezet keres partnereket stratégiai partnerséghez a fiatalok aktív részvételéhez, döntéshozatali folyamatokban való bekapcsolódásukhoz kapcsoló kompetenciafejlesztést célzó projekt megvalósítására. A pályázatot a 2015. február 4-i határidő szeretnék benyújtani, magyar partnerszevezetet is szeretnének a projektbe bevonni.

Projekt leírása

Kapcsolat:
Giedrė Šopaitė-Šilinskienė
NGO "White Gloves", project manager
E-mail: Giedre.sopaite@gmail.com
Ph. +37068394963
Vilnius, Lithuania

 

 

Partnereket keres az Infonetmedia (Egyesült Királyság)

Az Internetmedia globális IT vállalat képzési részlege nagy múltú tapasztalattal bír az E-Learning és a vállalkozói készségek fejlesztése terén. Bármilyen együttműködésre nyitottak.

Felkereső levél és kontakt

Partnereket keres a Ljubljanai Radio Student

A Radio Student olyan fogadó (host) partnereket keres, akik KA2 stratégiai partnerség keretein belül együtt tudnának működni a szervezettel.

Olyan projektet keresnek, amiben aktívan részt tudnának venni, ahol megoszthatják jó gyakorlataikat és egyéb készségeiket hasznosan tudnák használni. 

Kontakt:

Igor Prošić
Head of fundraising and project management
+386 40 574 203

Partnereket keres a WTV német közösségi televízió

A szervezet Erasmus + stratégiai partnerséghez keres legalább 3 partnerszervezetet. A projekt célja minőségi közösségi életet elősegítő fiatalok képzése.

A projekt középpontjában egy e-learning platform fog állni. A projekt részét képezi továbbá számos tréning a média design, ujságírás, média produkció és médiaoktatás témákban.

Kontakt:
Martin Kahles,
martin.kahles@wettintv.de
skype (martin.kahles)

 

Partnereket keres az olasz Co-operative Society Anthea

A szervezet a következő szektorokban tevékenykedik:

•nyelvoktatás
•kultúraközi mediáció
•az olasz tanítása, mint második nyelv
•CELI nyelvvizsgaközpont
•oktatási anyagok publikálása (kézikönyvek, magazinok és nevelési játékok)
•könyvek publikálása interkulturális témákban

A szervezet által előállított anyagok:

•kézikönyv interkulturális nyelvoktatáshoz általános iskolások részére
•szöveg a második nyelv tanulásáról és szocioaffektív kapcsolatok létrehozásáról az osztályteremben
•oktatási játékok olasz tanuláshoz
•nemzetközileg terjesztett magazin olasz tanuláshoz

Elérhetőség: didattica@antheaonline.itwww.antheaonline.it

 

 

Magyar KA2 paretnert keres a Cyprus Food Museum

Partnert keres KA2 program megvalósításához a Cyprus Food and Nutrition Museum. A projekt célja jógyakorlatok megosztása, illetve olyan női szövetkezetek képzése, ahol tradícionális ételeket készítenek és adnak el.

Kontakt: cyfoodmuseum@gmail.com 

 

A Civis Polonus Foundation partnereket keres!

A Civis Polonus Foundation egy varsói szervezet, akik EU tagországokból szeretnének más szervezetekkel összefogni annak érdekében, hogy a Fiatalok Városi Tanácsa projektjüket megvalósíthassák. Olyan nagyvárosokat keresnek, amelyek ifjúsági városi tanácsa együtt tud működni a varsói Youth Council-lal és a Civis Polonus alapítvánnyal. A projekt célja, hogy a szervezetek jógyakorlatokat osszanak meg egymással, valamint egymás munkájára és tapasztalataira reflektálva új ötletekkel álhassanak elő.

Kontakt: kuba.radzewicz@civispolonus.org.pl 

 

Partnereket keres a Yaglidere Multiple Programmed Secondary School oktatási területen!

A projekt célja, hogy felhívja az elhízás veszélyeire a figyelmet és az aktív éltmódra nevelje. A projekt ideje 2014 november - 2015 november, a tényleges projekt 2015 március-áprilisban zajlik 15 napon át.

További információ és kontakt: Alper Kemer, alpin3553@gmail.com

 

Partnereket keres a Yaglidere Anatolian Secondary School 

A Yaglidere Anatolian Secondary School partnereket keres oktatási területen zajló KA2 stratégiai partnerséghez. A projekt célja, hogy a fenntartható környezet tudatosságot növelje az általános iskolákban. A projekt időtartama 2 év.

Kontakt: fundakoc_@hotmail.comyaglidereanadolu@gmail.comasuuzundere@gmail.com

 

Partnereket keres a ciprusi "Health Education Office"

A The Ministry of Education & Culture egy állami nonprofit szervezet, melynek tagsága főként iskolai segítőkből és tanácsadókból, valamint szenior oktatási vezetőkből áll. Legtöbbjük jelentős tanári háttérrel, sok év tapasztalattal, posztgraduális képesítésekkel, valamint nemzetközi jelentőségű projekttapasztalattal rendelkezik.

Az elmúlt két évben a Health Education Office számos kezdeményezésben részt vett, melyek során döntéshozókkal dolgoztak együtt egy nagyszabású oktatási és tanterv reformon a Ministry of Education & Culture támogatásával. A szervezet egyik fő célja, hogy a reformok és az új tanterv bevezetésében támogatást nyújtson, különösen nagy hangsúlyt fektetve az egészségügyi nevelésre, mely újdonság a ciprusi oktatásban. A Health Education Office munkájának egyik része, hogy akciótervekkel segítse az egészséges életmód promótálását az iskolai környezetben. A szervezet tréningeket szervez tanároknak számos témakörben, ilyenek az egészséges életmód, interperszonális kapcsolatok, emberi jogok és magatartáskezelés.

Ezen felül a szervezet iskolalátogatások formájában segítséget nyújt a tanári kar informálásától kezdve a pedagógiai módszerek terjesztésén át az új akciótervek kifejlesztésével bezárólag. Az új megközelítés jelentős hatással van az oktatók személyiségére és személyközi kommunikációs képességeire.

A szervezet számára fontos, hogy növelje az tanárok tréningjének hatékonyságát. A jövőbeli partnereikkel való kollaboráció célja, hogy jógyakorlatok cseréjével tovább fejlődhessen az oktatás.

Kontakt: Soula Ioannou, sioannou@moec.gov.cysoulapioannou@gmail.com

 

 

Magyar partnereket keres a CESIE

Projekt helyszíne: Palermo, Olaszország
Időpont: projektfüggő

Az European Centre of Studies and Initiatives partnereket keres Magyarországról az Erasmus+ program keretében ifjúsági, oktatási és sport programok megvalósításához.

A CESIE 2001 óta 400 projekt megvalósításában vett részt, jelenleg pedig 90 aktív programban működik közre helyi, uniós és világszinten. A szervezet a kulturális, oktatási, tudományos és gazdasági fejlődés elősegítését tűzte ki célként. Innovatív és részvételi eszközöket valamint módszereket alkalmaz annak érdekében, hogy az EU napirendje és prioritásai, mint a foglalkoztathatóság és a vállalkozói kedv középpontba kerüljenek.

Bővebb információ: http://cesie.org/en/dip-cooperazione-europea/

 

 

 

 

3. Pályázati kategória (KA3) - Szakpolitikai Reformok

Jelenleg nem található felhívás ebben a pályázati kategóriában. Kérjük, látogass el az oldalra később.  

 

 

Sport az Erasmus+ programban

Partnereket keres a nápolyi Giocamondo szervezet

Az olasz szervezet 2015. január 22-i határidővel keres együttműködő partnereket nonprofit európai sportesemények megvalósítására az Erasmus+ programban.

Az események célja a fiatalok sporttevékenységekben való részvételének a növelése, és a sporton keresztül a társadalmi befogadás, esélyegyenlőség és önkéntesség fontosságának tudatosítása.

A partnerség részletei a letölthető fájlban olvashatók.

Kapcsolat:
Simone De Angelis
Giocamondo scspa
Via Napoli 8/g
63100 Ascoli Piceno
email: simone@giocamondo.it
Skype: simone.giocamondo 

A szardíniai Colombus a.s.d sport és egészségügyi egyesület együttműködő partnereket keres!

A szervezet célja, hogy a sport és az egészséges életmód hangsúlyozásával kialakítsák a teljes fizikai, mentális és szociális jólét állapotát.

Az egyesület kiváltképp a HEPA (Health Enchancing Physical Activity) és a tömegsportok témájába szeretné beleásni magát.

Annak ellenére, hogy fiatal szervezetről van szó, a csapat tagjai elismert szakemberek (orvosok, pszichológusok és sport/egészségszakértők), akik olyan összetett projektek létrehozására törekednek, mint:

- használatra kész informatív & illusztrációkkal ellátott dokumentumok előállítása
- dokumentumok és multimédiás tartalmak (videó és audió, webes multimédia, social media)
- rendezvényszervezés
- kurzusok megszervezése és megtartása

kontakt: Emilio Di Sipio
Tel/fax +39.0707512699
cell +39.3471851054
skype:emiliodisipio
email: columbus.asd@gmail.com
web site: www.columbusprosport.it

 

Magyar partnereket keres a CESIE

Projekt helyszíne: Palermo, Olaszország
Időpont: projektfüggő

Az European Centre of Studies and Initiatives partnereket keres Magyarországról az Erasmus+ program keretében ifjúsági, oktatási és sport programok megvalósításához.

A CESIE szoros munkakapcsolatban áll Palermo tanácsosával olyan helyi kezdeményezéseken és futball bajnokságokon keresztül, mint pl. a Mediterraneo Antirazzista. A szervezet a Hattrick projekt keretén belül nemrégiben kialakított egy képzési anyagot futballedzőknek, akik hátrányos helyzetű területeken dolgoznak Európa szerte. Nagy tapasztalattal rendelkeznek a kultúraközi párbeszéd valamint az egészséges életstílus sport és játékok általi promotálásában és fejlesztésében.

Bővebb információ: http://cesie.org/en/

 

 

 

 

Partnerkereső felhívások egyéb (nem Erasmus+) projektekhez

Jelenleg nem található felhívás ebben a kategóriában. Kérjük, látogass el az oldalra később.   KULTÚRPONT IRODA   


A Kulturális és Oktatási Főigazgatóság a pályázó szervezetek segítésére partnerkereső adatbázist működtet. (KultúrPont)
Az Európai Bizottság Kulturális és Oktatási Főigazgatósága (DG EAC) a Kultúra program keretében pályázni kívánó szervezeteknek nyújt segítséget adatbázisával.
A szervezetekre való rákeresés illetve regisztráció angol nyelven történik. A weboldal az évenkénti tavaszi brüsszeli információs naptól a pályázatok leadási határidejéig üzemel.
http://culture.teamwork.fr/partner_search/index.php

Eseménynaptár
2015. október
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Hírlevél feliratkozás
Eurodesk partnerhálózat


Eurodesk nagyobb térképen való megjelenítése
Európai Ifjúsági Portál
Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.
Ez a honlap a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásáért.