Partnerkereső ifjúsági projektekhez

Érdekel az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS)? Nehezen találsz fogadóhelyet? Eldöntötted, hogy idén mindenképp kimész külföldre? Ég a lábad alatt a talaj és akár már holnap indulnál? Itt megtalálhatod a legfrissebb felhívásokat, amelyekben már megvalósítás alatt álló nemzetközi programokhoz keresnek résztvevőket

Az is lehet, hogy társaiddal közösen szeretnétek részt venni egy nemzetközi ifjúsági cserén vagy programon. Sőt, akár Ti magatok is szerveznétek ilyen eseményeket. Ehhez azonban szükségetek lenne nemzetközi partnerekre, de nem találtok. Nektek szól a partnerkereső rovatunk: olyan aktuális partnerkereséseket teszünk közzé - elsősorban az Erasmus+ program Ifjúsági fejezetének keretében - amelyek szerte Európából érkeznek az Eurodesk irodába.

Ha pedig Nektek van egy megvalósításra váró projektetek, amihez partnerszervezeteket kerestek, küldjétek el angol nyelvű projektfelhívásotokat, az együttműködéshez szükséges dokumentumotokat és elérhetőségeteket az eurodeskhu@eurodesk.eu címre (a levél tárgyában szerepeljen a "Partnerkeresés" jelige) és az Eurodesk nemzetközi hálózata megpróbál segíteni, hogy megtaláljátok a megfelelő szervezetet vagy informális csoportot.

Ha most nem találtál megfelelőt, akkor se add fel: keresd Eurodesk partnereinket, pontjainkat szerte az országban, és látogass el rendszeresen az oldalunkra!

AKTUÁLIS FELHÍVÁSOK
 
Résztvevőket keresnek
 
Önkéntesség Szlovákiában - nem EVS

Időpont: július 6 - július 19.

Önkéntest keres a Nezabudka szlovák nyelviskola! Az önkéntes animátor feladata, hogy 6-14 éves gyerekekkel foglalkozzon a napi táboroztatás során (papírmunka, sport, játékok, ének, tánc). A munkaidő reggel 8-tól délután 4-ig tart, melyet ebédszünet szakít meg. Az önkéntesnek angol középfokú nyelvvizsgával kell rendelkeznie. A szervezet biztosítja a szállást és napi 4 étkezést, valamint innivalót. A hétvégén városnézés és kirándulás az önkéntes programja. A szervezet nem állja sem a biztosítást, sem az útiköltséget.

Jelentkezési határidő: május 15.
További információ: lenka@nezabudka.info

 
EVS lehetőség Franciaországban a Maison de l'Europe-nél ( House of Europe / Europe Direct Information center )

Helyszín: Franciaország, Nantes
Időtartam: 2014 Október, 10 hónap 
 
A House of Europe/ Europe Direct Information Center of Nantes egy helyi szervezet, melynek célja hogy egyesítse és koordinálja azokat az európai projekteket amiket a civil közösség szervez Nantes és Loire-Atlantique városokban. A szervezet információnyújtással, tanácsadással, tréningek tartásával és források biztosításával foglalkozik annak érdekében, hogy az embereket felkészítse napjaink Európájának kihívásaira.
 
Az önkéntes dolga, hogy az állampolgárok kérdéseire válaszokat adjon és információt szolgáltasson, különböző kommunikációs feladatokban részt vegyen (cikkírás, rádiós szereplés), rendezvények szervezésében segítsen, illetve még rengeteg egyéb feladat ami a szervezet munkakörébe tartozik.
 
A jelentkezőnek csatolnia kell CV-jét, motivációs levelét, és az alább csatolt űrlapot is. 
 
További információ: itt , és űrlap itt
Jelentkezési határidő: április 11. 
 
 
 
EVS projektek bulgáriában! 
 
Helyszín: Sliven, Bulgária
Időpontok: 2014. október 1 - november 1 // 2014. november 1 - 2015 október 30
 
A Youth House Sliven EVS önkénteseket keres, akiknek egy ifjúsági fesztivál megrendezésében kell segítséget nyújtaniuk. Az önkéntesek feladatai többek közt: rendezvényszervezés, ifjúsági szervezetekkel való kapcsolattartás, információs és promóciós anyagok készítése, a fesztivál programjának kitalálása, aktív kommunikáció a fesztivál részvevőivel,stb..
 
További részletek: itt és itt .
 
Jelentkezési határidő: április 30. 
Kontakt: Aneliya Ivanova,  anelis@abv.bg
 
 
EVS önkéntes kerestetik: Murica, Spanyolország
 
Helyszín: Spanyolország, Murica
Időpont: 2014. október 1. - 2015. március 31.
 
Az EVS projekt helyszíne Murica városának fiatalokat segítő központja. Az önkéntesek különböző ifjúsági csere és mobilitásprogramok lebonyolításában fognak szerepet vállalni, illetve egy fiatalokat informáló irodában is munkát végeznek.
 
Továbbá részt vesznek iskolai találkozókon és egyéb helyszíneken, ahol tapasztalataikat megosztják majd a fiatalokkal. A program részeként a "Club de Idiomas" nyelvi klub fiataljait (14-17) is tanítják nem-formális oktatási módszerekkel, valamint az idősebbeket (17-35) vitaversenyekre készítik fel. Az önkéntesek ezeken felül saját projektötleteiket és elképzeléseiket is megvalósíthatják.
 
Jelentkezni CV és motivációs levél beküldésével lehet. 
 
Jelentkezési határidő: április 12.
 
További információ: www.informajoven.orgYoutube videó
Kontakt: Alberto Cerezo, EVS Coordinator, planjoven@ayto-murcia.es , +34 968 231589

 
EVS önkéntes lehetőség Mexikóban
 
Helyszín: Mexikó (Oclotán, Jalisco, Mexikóváros, Toluca, Chiapas, Puebla)
Időpont: 2014.06.04. - 2014.12.03.

A Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület 18-30 év közötti fiatalt keres Európai önkéntes szolgálatra 6 hónapos időtartalomra Mexikóba. Az önkéntessel szemben elvárt követelmények:
• spanyol és angol nyelv ismerete (alap szinten),
• lelkes, nyitott, toleráns,
• szeret fiatalokkal, gyerekekkel foglalkozni,
• csapatjátékos és szeret új dolgokat tanulni.

Az EVS program által nyújtott előnyök:
• utazási költség térítés (oda és vissza utazás 90%ban térítve),
• szállás biztosítása, fogadó családoknál történő elszállásolás,
• étkezés a program teljes ideje alatt,
• vízum költség (100%ban fedezve),
• biztosítás (100%ban fedezve),
• zsebpénz 70€ /hó,
• 30 órás spanyol nyelvtanfolyam.

A jelentkezés módja e-mailen önéletrajz és motivációs levél elküldésével a megadott email címre.

Jelentkezés: imre.enyedi@gmail.com , további információ itt

 
 
12 hónapos EVS lehetőség Lengyelországban

Helyszín: Lengyelország (Gdańsk, Sopot, Trójmiasto - Gdynia)
Időpont: 2014. május 5. - 2015. május 5.

Az önkéntes munka során a jelentkezők egy gyermekekkel foglalkozó központban fognak dolgozni, ahová a 6-13 valamint 13-19 éves fiatalok járnak a tanítási nap befejeztével. A projekt célja, hogy a nehéz családi háttérrel rendelkező gyermekek ne az utcán lézengjenek, hanem produktív időtöltéssel fejleszthessék magukat. Az önkéntesek segítenek a házi feladat megírásában és a tanulásban a rászorulóknak, játszanak a gyerekekkel, valamint programokat szerveznek és saját nemzeti kultúrájukat is megismertetik egymással.

A jelentkezéshez küld el CV-det és motivációs leveled a kkostyszyn@caritas.pl címre.

Jelentkezési határidő: 2014. március 25
További információ: kkostyszyn@caritas.pl , tel: 0048 784 339 541

 
 
Magyar önkéntest várnak Olaszországba - nem EVS (!)

Helyszín: Olaszország
Projekt időpontja: március végétől június végéig

Az IGS srl - impresa sociale hat országból, köztük Magyarországból is várja önkéntesek jelentkezését három hónapos programjára. Az IGS egy non-profit szervezet, melynek célja hogy a diákok számára oktatást, szociális turizmust és kulturális szolgáltatásokat nyújtson. A projekt résztvevőinek feladata kulturális és tanulmányi programok szervezése külföldi diákok számára, valamint információközlés és informatív anyagok elkészítése. Mindemellett egy weboldal üzemeltetése, és a projekt napi szintű menedzselése is a munka része.

A program végére az önkéntesek hasznos gyakorlati tudást szereznek, fejlődnek a csapatmunka területén, probléma megoldási készségük javul, illetve hasznos kommunikációs, koordinációs és tervezői ismereteket sajátítanak el.

A fogadó szervezet a szállás és étkezés költségeit állja.

További információ: Fiorella De Falco - travelbuy@igsnet.it, illetve ITT és ITT.

 

Partnereket keresnek

1. Pályázati Kategória (KA1) - Mobilitás 

IFJÚSÁGI CSERÉK

KA1 partnert keres a Europa School of English Ltd.

Erasmus plus (+): Key Action 1 program: Mobility of Individuals - Mobility projects for Learners in VET - Mobility projects in the field of education, training and youth 

Kontakt: joy@europa-school.co.uk
http://www.europa-school.co.uk/english-school-bournemouth.html
 

KA1 projekt - BLYN Bulgária

Helyszín: West Rodhpy hegység, Bulgária

A program gerincét egy fiatal vidéki vállalkozókat fejlesztő tréning adja, ahová minden jelentkező országból 3 embert várnak. A cél, hogy a résztvevők megvitassanak olyan módszereket, melyekkel a vidéki területeken élő fiatalok kreatív vállalkozását nem-formális oktatási eszközökkel promótálhatják.

A 7-8 napos tréning egy csodálatos vidéki helyszínen, a West Rodhpy hegységben lesz megtartva. A tréningen 21 fiatal fog összegyűlni 7 különböző országból. Ők olyan ifjúsági vezetők, ifjúsági munkások és projektmenedzserek, akikben közös az érdeklődés a fiatal vidéki vállalkozókkal való foglalkozás iránt.

A kurzust követően a résztvevők feladata, hogy hazájukban a fiatalok vállalkozásait és projektjeit segítsék, valamint átadják a megszerzett magabiztosságot és azt kreatív vállalkozói potenciált, amire nekik szükségük van.

A tréning fő céljai:
-Felismerni a fiatal vidéki vállalkozók legnagyobb kihívásait és lehetőségeit.
-Már működő vállalkozások vagy társadalmi projektek megismerése, új projektek létrehozásának lehetősége az EU-n belül.
-Annak megvitatása, hogy milyen kreatív képességeket és forrásokat igényelnek a fiatalok a saját projektjeik kifejlesztéséhez, valamint hogyan lehet őket tréninghez, mentorhoz és támogatáshoz juttatni
-Jógyakorlatok megosztása

A jelentkezőket az EU tagállamokból várják, a jelentkezőktől elvárt a magabiztos angol nyelvtudás.

A projektre az április 30-i leadási határidő érvényes.
Kontakt: Rosen Rusev, blyanrck@gmail.com

 

 

Erasmus+ KA1 partnert keres a Dicle University Archery Club

A török Dicle University Archery Club Erasmus+ ifjúsági csere pályázatához partnereket keres. Szeretnék megtanítani a tradicionális sportjukat, az íjászatot és bemutatni a török íjász kultúrát. Ezen felül szeretnének más tradicionális sportokat is megtanulni.

További információ a projektről. 

Határidő: 2014.04.28.
Kontakt: dicleokculuk@gmail.com

 

CULTURE MUST BE - ifjúsági csere Lengyelországban

Helyszín: Lengyelország, Pulawy 

Egy lengyel általános iskola partnereket keres egy októberi ifjúsági csere megvalósításához. A projekt témája a különböző országok szokásai, konyhája, zenéje és táncai. A projekt fő célja, hogy az egyes országok fiataljait összekösse.

Határidő: 2014. április 20.
Kontakt: Marek Matyjanka, gosiabuska.wp.pl 

 

Partnereket keres a ciprusi Marathon Runner Club ifjúsági cseréhez

Program helyszíne: Ciprus
Projekt időpontja: 2014.08.01 - 2015.02.01

A Marathon Runner Club Phidippides 2006-os megalakulása óta mentálisan sérült emberekkel foglalkozik. A klub egyedülálló, hiszen csak ők teremtenek lehetőséget a fiataloknak ahhoz, hogy a sporton keresztül váljanak a közösség tagjaivá.

A klub fő céljai:
•A fogyatékossággal rendelkezők oktatása a sporton keresztül azzal a céllal, hogy a társadalomba integrálódjanak.
•Különleges gondozást igénylő gyermekekben és fogyatékos felnőttekben kialakítani és fejleszteni a sportszerűség szellemiségét.
•Rekreációs tevékenységek biztosítása a fogyatékossággal küzdő embereknek a lelki és morális támogatás jegyében.

A klub futballcsapa rendszeresen részt vesz futball tornákon és közösségi eseményeken, például meccsnézésen, színházlátogatáson és táboroztatásokon Ciprus szerte. Ezen felül a csapatnak többször is volt lehetősége külföldre utazni annak érdekében, hogy megismerjenek más országokat és kultúrákat. A személyzet segítséget nyújt a fogyatékosoknak a munkahelyekre való beilleszkedésben is, valamint megtanítják a munkatársakat arra, hogy hogyan dolgozzanak biztonságban és hatékonyan a különleges igényű társaikkal.

A szervezet olyan partnereket keres, akik szívesen részt vennének ifjúsági csereprogram megvalósításában küldő vagy fogadó szervezetként 2014.08.01 és 2015.02.15 között. Az Erasmus + projekt leadási határideje 2014. április 30. Legfőképp olyan szervezetek jelentkezését várják, ahol szintén sérült fiatalokkal foglalkoznak.

Kontakt: pasinkaamea@outlook.com , 0035796671805, 0035799678540

 

Magyar partnereket keres a CESIE

Projektek helyszíne: Palermo, Olaszország
Időpont: projektfüggő

Az European Centre of Studies and Initiatives partnereket keres Magyarországról az Erasmus+ program keretében ifjúsági, oktatási és sport programok megvalósításához.

Palermo napjainkban egy dinamikus multikulturális város, ahol a csereprogram nem csupán a kiváló oktatást, hanem a pezsgő kulturális élményt is magában foglalja. A CESIE minőségi szakmai programokat nyújt diákoknak és szakembereknek Szicíliában. A számos területet átfogó program során a szervezet gyakorlati lehetőségeket, képzéseket és nyelvi kurzusokat is kínál, valamint mobilitási lehetőséget biztosít korosztálytól függetlenül. A CESIE jelentős tapasztalattal rendelkezik a nem-formális oktatás területén, illetve oktatással kapcsolatos rendezvények szervezésében.

Bővebb információ: http://cesie.org/en/dip-mobilita/

 

 

EURÓPAI ÖNKÉNTES SZOLGÁLAT (EVS)

„Home Visit" - partner és önkéntes kerestetik KA1 projekthez

Projekt helyszíne: Vukovár, Horvátország
Időpont: 2014. július 1. - 6 hónap

A Youth Peace Group Danube "Home Visit" projektjének célja, hogy az idős, tehetetlen és mozgássérült emberek életminőségén javítson. Mivel az idősödő generáció egyre inkább marginalizálódik, a program célja, hogy életminőségüket és társas életüket különböző elfoglaltságok szervezésével javítsák.

Az időseknek tervezett tevékenységek között rengeteg kurzus található, például számítógépes ismeretek, kézművesség és kreatív workshopok, melyek során olyan témák kerülnek elő, mint a korosztályok közti különbségek és az előítéletek. A generációk közti szolidaritás megteremtésének érdekében a fiatal önkéntesek és az idősek együtt töltik a dolgos hétköznapokat, brosúrákat készítenek el az idősekről való gondoskodás és az önkéntesség fontosságáról. Az önkéntesek az idősek által elmesélt történetek alapján rövidfilmeket készítenek, valamint rendezvényeket szerveznek és információt osztanak meg a médián keresztül.

A szervezet 8 önkéntest keres, lehetőleg országonként/küldő szervezetenként kettőt.

További információ: evs@ypdg.orgYouth Peace Group Danube

 

 

 

IFJÚSÁGSEGÍTŐK MOBILITÁSA

Jelenleg nem található felhívás ebben a pályázati kategóriában. Kérjük, látogass el az oldalra később.  

 

 

2. Pályázati kategória (KA2) - Együttműködések

 

Partnereket keres a Ljubljanai Radio Student

A Radio Student olyan fogadó (host) partnereket keres, akik KA2 stratégiai partnerség keretein belül együtt tudnának működni a szervezettel.

Olyan projektet keresnek, amiben aktívan részt tudnának venni, ahol megoszthatják jó gyakorlataikat és egyéb készségeiket hasznosan tudnák használni. 

Kontakt:

Igor Prošić
Head of fundraising and project management
+386 40 574 203

Partnereket keres a WTV német közösségi televízió

A szervezet Erasmus + stratégiai partnerséghez keres legalább 3 partnerszervezetet. A projekt célja minőségi közösségi életet elősegítő fiatalok képzése.

A projekt középpontjában egy e-learning platform fog állni. A projekt részét képezi továbbá számos tréning a média design, ujságírás, média produkció és médiaoktatás témákban.

Kontakt:
Martin Kahles,
martin.kahles@wettintv.de
skype (martin.kahles)

 

A Centre of Technical Culture Rijeka stratégiai KA2 partnereket keres

A szervezet öt partnert keres KA2 projektjéhez, ami a fiatalok munkanélküliségének problémáján szeretne javítani infokommunikációs technológiák bevonásával. A cél, hogy a fiatalok jobb számítástechnikai képességekkel rendelkezzenek és így jobb esélyekkel induljanak a kompetetív munkaerőpiacon.

A partnerek mindegyike egy modult fog kifejleszteni (videó, fotó, webfejlesztés, alkalmazásfejlesztés, online ujságírás) valamint a hozzá tartozó tanmenetet. A modulok használói helyi NGO-kat fognak tudásukkal segíteni.

Ha érdekli az ön szervezetét a projekt, minél hamarabb jelentkezzen, mert a leadási határidő április 30.

Kontakt: zprce@ctk-rijeka.hr

 

Partnereket keres az olasz Co-operative Society Anthea

A szervezet a következő szektorokban tevékenykedik:

•nyelvoktatás
•kultúraközi mediáció
•az olasz tanítása, mint második nyelv
•CELI nyelvvizsgaközpont
•oktatási anyagok publikálása (kézikönyvek, magazinok és nevelési játékok)
•könyvek publikálása interkulturális témákban

A szervezet által előállított anyagok:

•kézikönyv interkulturális nyelvoktatáshoz általános iskolások részére
•szöveg a második nyelv tanulásáról és szocioaffektív kapcsolatok létrehozásáról az osztályteremben
•oktatási játékok olasz tanuláshoz
•nemzetközileg terjesztett magazin olasz tanuláshoz

Elérhetőség: didattica@antheaonline.itwww.antheaonline.it

 

 

Magyar KA2 paretnert keres a Cyprus Food Museum

Partnert keres KA2 program megvalósításához a Cyprus Food and Nutrition Museum. A projekt célja jógyakorlatok megosztása, illetve olyan női szövetkezetek képzése, ahol tradícionális ételeket készítenek és adnak el.

Kontakt: cyfoodmuseum@gmail.com 

 

Tornáztasd meg az elméd és a tested - KA2 stratégiai partnerség

Helyszín: Lengyelország, Poreba
Projekt időpontja: 2014. szeptember 1 - 2016. szeptember 1

A projekt egyik célja, hogy a diákok kreativitása fejlődjön és ennek következtében ne hagyják el túl hamar az iskolapadot. A másik, hogy a sportra ne csak, mint szórakozási forma tekintsenek, hanem egy olyan eszközre, melyen keresztül innovációt és csapatmunkát lehet bemutatni. A partner iskola feladata, hogy kiválasszon és átalakítson valamilyen csapatjátékot, majd ezt megtanítsa a partnereknek. Példa: A partnert kereső iskola kifejlesztett egy módosított röplabda játékot, ahol a fiúk és a lányok együtt tudnak játszani saját szabályaik szerint.

Határidő: április 14.
Kapcsolat: Beata Mędrecka - Bańka, zsporeba@gmail.com  

 

Stratégiai együttműködés a felsőoktatásért - török egyetem keres partnert!

A burduri Mehmet Akif Ersoy Egyetem partnereket keres! A megvalósítandó projekt a Business Management területét érinti a felsőoktatásban. A cél az, hogy jobb tanterveket alakítsanak ki a gyakorlati és elméleti tudás integrálásával a felsőoktatási intézményekben.

A stratégiai együttműködés egy projekt központú kollaborációt jelent az érintett felsőoktatási intézmények személyzete között, transznacionális megközelítéssel. A projekt során a partnerek közösen fejlesztenek ki, tesztelnek és adaptálnak új tanterveket. A folyamat során szükség lesz oktatói/tanulási folyamatokra, a résztvevők között a személyzet rövid idejű cseréire.

 

Jelentkezési határidő: 2014. április 30
Kapcsolat: Nilgün ŞENGÖZ, nilgunsengoz@gmail.com

 

A Civis Polonus Foundation partnereket keres!

A Civis Polonus Foundation egy varsói szervezet, akik EU tagországokból szeretnének más szervezetekkel összefogni annak érdekében, hogy a Fiatalok Városi Tanácsa projektjüket megvalósíthassák. Olyan nagyvárosokat keresnek, amelyek ifjúsági városi tanácsa együtt tud működni a varsói Youth Council-lal és a Civis Polonus alapítvánnyal. A projekt célja, hogy a szervezetek jógyakorlatokat osszanak meg egymással, valamint egymás munkájára és tapasztalataira reflektálva új ötletekkel álhassanak elő.

Kontakt: kuba.radzewicz@civispolonus.org.pl 

 

Partnereket keres a Yaglidere Multiple Programmed Secondary School oktatási területen!

A projekt célja, hogy felhívja az elhízás veszélyeire a figyelmet és az aktív éltmódra nevelje. A projekt ideje 2014 november - 2015 november, a tényleges projekt 2015 március-áprilisban zajlik 15 napon át.

További információ és kontakt: Alper Kemer, alpin3553@gmail.com

 

Partnereket keres a Yaglidere Anatolian Secondary School 

A Yaglidere Anatolian Secondary School partnereket keres oktatási területen zajló KA2 stratégiai partnerséghez. A projekt célja, hogy a fenntartható környezet tudatosságot növelje az általános iskolákban. A projekt időtartama 2 év.

Kontakt: fundakoc_@hotmail.comyaglidereanadolu@gmail.comasuuzundere@gmail.com

 

Partnereket keres a ciprusi "Health Education Office"

A The Ministry of Education & Culture egy állami nonprofit szervezet, melynek tagsága főként iskolai segítőkből és tanácsadókból, valamint szenior oktatási vezetőkből áll. Legtöbbjük jelentős tanári háttérrel, sok év tapasztalattal, posztgraduális képesítésekkel, valamint nemzetközi jelentőségű projekttapasztalattal rendelkezik.

Az elmúlt két évben a Health Education Office számos kezdeményezésben részt vett, melyek során döntéshozókkal dolgoztak együtt egy nagyszabású oktatási és tanterv reformon a Ministry of Education & Culture támogatásával. A szervezet egyik fő célja, hogy a reformok és az új tanterv bevezetésében támogatást nyújtson, különösen nagy hangsúlyt fektetve az egészségügyi nevelésre, mely újdonság a ciprusi oktatásban. A Health Education Office munkájának egyik része, hogy akciótervekkel segítse az egészséges életmód promótálását az iskolai környezetben. A szervezet tréningeket szervez tanároknak számos témakörben, ilyenek az egészséges életmód, interperszonális kapcsolatok, emberi jogok és magatartáskezelés.

Ezen felül a szervezet iskolalátogatások formájában segítséget nyújt a tanári kar informálásától kezdve a pedagógiai módszerek terjesztésén át az új akciótervek kifejlesztésével bezárólag. Az új megközelítés jelentős hatással van az oktatók személyiségére és személyközi kommunikációs képességeire.

A szervezet számára fontos, hogy növelje az tanárok tréningjének hatékonyságát. A jövőbeli partnereikkel való kollaboráció célja, hogy jógyakorlatok cseréjével tovább fejlődhessen az oktatás.

Kontakt: Soula Ioannou, sioannou@moec.gov.cysoulapioannou@gmail.com

 

 

Magyar partnereket keres a CESIE

Projekt helyszíne: Palermo, Olaszország
Időpont: projektfüggő

Az European Centre of Studies and Initiatives partnereket keres Magyarországról az Erasmus+ program keretében ifjúsági, oktatási és sport programok megvalósításához.

A CESIE 2001 óta 400 projekt megvalósításában vett részt, jelenleg pedig 90 aktív programban működik közre helyi, uniós és világszinten. A szervezet a kulturális, oktatási, tudományos és gazdasági fejlődés elősegítését tűzte ki célként. Innovatív és részvételi eszközöket valamint módszereket alkalmaz annak érdekében, hogy az EU napirendje és prioritásai, mint a foglalkoztathatóság és a vállalkozói kedv középpontba kerüljenek.

Bővebb információ: http://cesie.org/en/dip-cooperazione-europea/

 

 

 

 

3. Pályázati kategória (KA3) - Szakpolitikai Reformok

Jelenleg nem található felhívás ebben a pályázati kategóriában. Kérjük, látogass el az oldalra később.  

 

 

Sport az Erasmus+ programban

 

Euro PasSport - Erasmus+ sportprojekt

Helyszín: Olaszország, Lombardia
Időpont: 2015 Január - December

A projekt középpontjában a "The European Not for Profit Sport Event" megrendezése áll, melynek célja, hogy támogassa az önkéntes tevékenységeket,az elfogadást, a nemek közti egyenlőséget és a mozgás fontos egészségmegőrző szerepére is felhívja a figyelmet.

teljes program  és a jelentkezési ív  letölthetőek.

Határidő: Június 18. 

 

A szardíniai Colombus a.s.d sport és egészségügyi egyesület együttműködő partnereket keres!

A szervezet célja, hogy a sport és az egészséges életmód hangsúlyozásával kialakítsák a teljes fizikai, mentális és szociális jólét állapotát.

Az egyesület kiváltképp a HEPA (Health Enchancing Physical Activity) és a tömegsportok témájába szeretné beleásni magát.

Annak ellenére, hogy fiatal szervezetről van szó, a csapat tagjai elismert szakemberek (orvosok, pszichológusok és sport/egészségszakértők), akik olyan összetett projektek létrehozására törekednek, mint:

- használatra kész informatív & illusztrációkkal ellátott dokumentumok előállítása
- dokumentumok és multimédiás tartalmak (videó és audió, webes multimédia, social media)
- rendezvényszervezés
- kurzusok megszervezése és megtartása

kontakt: Emilio Di Sipio
Tel/fax +39.0707512699
cell +39.3471851054
skype:emiliodisipio
email: columbus.asd@gmail.com
web site: www.columbusprosport.it

 

Magyar partnereket keres a CESIE

Projekt helyszíne: Palermo, Olaszország
Időpont: projektfüggő

Az European Centre of Studies and Initiatives partnereket keres Magyarországról az Erasmus+ program keretében ifjúsági, oktatási és sport programok megvalósításához.

A CESIE szoros munkakapcsolatban áll Palermo tanácsosával olyan helyi kezdeményezéseken és futball bajnokságokon keresztül, mint pl. a Mediterraneo Antirazzista. A szervezet a Hattrick projekt keretén belül nemrégiben kialakított egy képzési anyagot futballedzőknek, akik hátrányos helyzetű területeken dolgoznak Európa szerte. Nagy tapasztalattal rendelkeznek a kultúraközi párbeszéd valamint az egészséges életstílus sport és játékok általi promotálásában és fejlesztésében.

Bővebb információ: http://cesie.org/en/

 

 

 

 

Partnerkereső felhívások egyéb (nem Erasmus+) projektekhez

 

Sürgős Partnerkeresés: „Leadership through outdoors" - Visegrádi négyek számára!

Helyszín: Milicz, Lengyelország
Időpont: szeptember 8-13.

A tréning célja, hogy az ifjúsági vezetőkben megbújó lehetőségeket továbbfejlessze az által, hogy aktívan felfedezik önmagukat és jobban megismerik emberi kapcsolataikat. A vezetői képességek tudatában, az önfejlesztésen munkálkodva képessé válnak hatékony vezetőként cselekedni, miközben a helyi közösséggel dolgoznak nem-formális környezetben. A folyamat középpontjában a 'kísérleti oktatás' áll, valamint a csinálva tanulás.

A szervezet 5-6 résztvevőt vár.

Szükséges dokumentumok ITT 

További információ: https://www.facebook.com/profile.php?id=123882374303091  
Kontakt: Eurodesk Leszno, leszno@eurodesk.eu

 


KULTÚRPONT IRODA   


A Kulturális és Oktatási Főigazgatóság a pályázó szervezetek segítésére partnerkereső adatbázist működtet. (KultúrPont)
Az Európai Bizottság Kulturális és Oktatási Főigazgatósága (DG EAC) a Kultúra program keretében pályázni kívánó szervezeteknek nyújt segítséget adatbázisával.
A szervezetekre való rákeresés illetve regisztráció angol nyelven történik. A weboldal az évenkénti tavaszi brüsszeli információs naptól a pályázatok leadási határidejéig üzemel.
http://culture.teamwork.fr/partner_search/index.php

Eseménynaptár
2014. szeptember
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      

Ugródeszka hírlevél
Eurodesk partnerhálózat


Eurodesk nagyobb térképen való megjelenítése
Európai Ifjúsági Portál
Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.
Ez a honlap a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásáért.